Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Vistara magzati szűrőteszt elérhető a PentaCore Laboratóriumban!

Hívja bizalommal kollégáinkat további információért és időpontfoglalásért!

 

A magzati szűrőtesztek hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, mára már rutinná vált a magzati örökítőanyag vizsgálata anyai vérből. Ilyen vizsgálat például a Panorama teszt, ami csak egy egyszerű vérvételt jelent az édesanya számára és ebből meghatározhatók a fontos magzati kromoszóma számbeli és szerkezetbeli eltérések, mint például a Down- vagy a Turner- szindróma. 

2019 tavaszától pedig egy új magzati szűrőteszt érhető el a PentaCore Laboratóriumban, amellyel lehetőség nyílik további genetikai rendellenességek magzati szűrésére. A Vistara magzati szűrőteszt világújdonságnak számít a prenatális tesztelésben. A Vistara teszt 30 rendellenességet okozó gént vizsgál a születendő gyermeknél. Ezen rendellenességek jellemzően csak a születés után vagy a terhesség késői szakaszában detektálhatóak a Vistara nélkül és más magzati szűrőtesztek sem alkalmasak a vizsgálatukra. 

 

 

A vizsgált szindrómák a csontrendszert, a szívet, az izmokat érintik első sorban, illetve enyhe értelmi fogyatékossággal járhatnak, együttes előfordulásuk pedig magasabb lehet, mint a Down-szindrómáé. 

 

Legfontosabb Vistara által szűrt rendellenességek:

• Noonan-szindróma

• Rett-szindróma

• Osteogenesis imperfecta

• Achondroplasia                                       

                                  és további 21 szindróma

 

A Vistara segít a pácienseknek, hogy jól informált döntéseket hozzanak a családjukra vonatkozóan. Valamint felkészülhetnek egy speciális igényű gyermek érkezésére, hiszen a gyermeknek közvetlenül születése után orvosi ellátásra lehet szüksége.

A Vistara magzati szűrőteszt már a 9. terhességi héttől elvégezhető és segítségével megtudhatja, hogy születendő gyermeke hordoz-e rendellenességet okozó génvariációt. Az eredmény értelmezését klinikai genetikus szakember segíti.

 

A Vistara szűrőteszt szenzitivitása és specificitása 99% fölötti.

 

Mikor ajánlott Vistara tesztet csináltatni?

• előrehaladott apai életkor esetén

• ultrahang eltérések esetén, mint például rövid csöves csontok

• olyan szülők esetén, akik a lehető legtöbb információt szeretnék tudni a születendő gyermekükről, azonban nem szeretnének invazív beavatkozást

 Forrás: Natera Genetics

 

További információért a Vistara és a Panorama magzati tesztekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat bizalommal!

06 80 69 69 69              Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s