Blog

Nálunk a PentaCore Laboratóriumban a tudományos megmérettetés, a korrekt és pontos szakmai tájékoztatás és az információk továbbadása kiemelten fontos. 

Idén 2018. május 24-26. között került megrendezésre Balatonfüreden a Magyar Nőorvos Társaság 31. Nagygyűlése, amely közel 1000 részvevővel az egyik legnagyobb hazai tudományos kongresszus. A jeles eseménynek a Balaton Konferenciaközpont adott otthont. A konferencián igen sok és érdekes előadást hallgathattak meg az érdeklődők, amelyeken keresztül a legfrissebb szakmai információkhoz juthattak hozzá.

Anyagunkat folyamatosan frissítjük.

Néhány életkép a konferenciáról:



Örömmel és büszkeséggel osztjuk meg Önnel a Panorama® prenatális teszttel kapcsolatos legfrissebb hírt. 

Az évek óta tartó folyamatos fejlesztés és több, mint 1.000.000 legmodernebb SNP szekvenálás alapú Panorama nem-invazív prenatális teszt elvégzése után büszkén jelentjük, hogy 2017. október hónaptól már IKERTERHESSÉG és petesejt-donáció esetén is elérhető a legkorszerűbb NIP teszt, a Panorama®

A Panorama® teszt ikerterhesség esetében világújdonságként meghatározza (erre más prenatális genetikai teszt nem képes):

- hogy az ikerek egy- vagy kétpetéjűek-e;

- az egyedi magzati frakciót külön-külön (!) mindkét iker esetében;

- mindkét iker nemét.  

Mit szűr a Panorama® ikerterhesség és petesejt donáció esetén?

• Down-szindróma (21-es kromoszóma triszómiája)

• Edwards-szindróma (18-as kromoszóma triszómiája)

• Patau-szindróma (13-as kromoszóma triszómiája)

• Klinefelter-szindróma (XXY)*

• Tripla X-szindróma (XXX)*

• Turner-szindróma (X-monoszómia)*

• Jacob-szindróma (XYY)*

*egypetéjű ikrek esetén

A Panorama® tesztet bárki elvégeztetheti a 9. terhességi hét után.

A Panorama® már a 9. héttől >99.9%-osszenzitivitással azonosítja az egypetéjű ikreket.

Így segít a szakembereknek már a terhesség korai szakaszában, hogy az ultrahang eredmények mellett pontosan meghatározhassák, hogy egy-vagy kétpetéjű ikerterhességről van-e szó. Egypetéjű ikerterhességben nagyobb esély van a terhesség alatti komplikációkra, mint például a méhen belüli növekedés-visszamaradásra, születési rendellenességekre és iker-iker transzfúziós szindrómára (TTTS).

ÁrcsökkenésA PentaCore Laboratórium elkötelezett az egyre szélesebb körű prenatális szűrés mellett, így 2017. június 1-től kivezetjük a kizárólag csak a Down-szindrómát meghatározó Panorama™ Focus tesztet a vizsgálataink közül.

Ettől kezdve a Down-szindróma önmagában történő prenatális szűrése nem érhető el továbbiakban. A tudomány és technológia jelenlegi fejlettsége mellett az a szakmai véleményünk, hogy egy beszűkített vizsgálat esetleg téves megnyugvást adhat, miközben az egyre fejlődő eljárásoknak köszönhetően a jelenleg legpontosabb elérhető nem-invazív prenatális teszt, a Panorama teszt több, mint 10 különböző kromoszóma rendellenességet tud pontosan szűrni, már a 9. terhességi héttől, egyszerűen anyai vérből.

További információért kérem keressék meg kollégáinkat elérhetőségeinken, kérdéseikre készséggel adunk további tájékoztatást.

A PentaCore Laboratórium az amerikai Natera Inc. cég által kifejlesztett Panorama™ prenatális genetikai szűrőteszt hazai forgalmazója új lehetőséget nyújt a várandós szülők részére. 2016. február 14-től a Krio Intézet Családi Őssejtbankkal együttműködve elindítottuk az "Együtt többet nyújtunk" kampányunkat. A stratégiai együttműködés során célunk az volt, hogy az egészségtudatos várandósok a lehető legjobb szolgáltatáshoz a lehető legjobb áron juthassanak hozzá. A jelenlegi kedvezményekért keressék a Krio Intézet és a PentaCore Laboratórium kollégáit. Részletekért kattintson!

 

Örömmel jelentjük be, hogy az amerikai Natera Inc. cég által kifejlesztett és a PentaCore Laboratórium által Magyarországon forgalmazott Panorama prenatális nem-invazív teszt a legmagasabb szintű amerikai szabványokon túl 2015. novemberétől az Európai Uniós jogszabályokkal is összhangba került. Ennek köszönhetően a 13-es, 18-as, a 21-as triszómia, valamint a nemi kromoszóma-rendellenességek és mikrodeléciók meghatározására irányuló szűrőteszt CE-IVD (In-Vitro Diagnostic) megjelölést kapott. 

 

 

 

Nincs is ennél szebb és boldogabb hír, amikor levelet kapunk egy boldog pártól, akiknek megszületett a kisbabájuk. A pár nyáron járt a PentaCore Laboratóriumban, hogy az újgenerációs Panorama tesztet végeztessék el, hogy még pontosabb eredményt kapjanak a születendő baba állapotáról.

A szülők az alábbi levelet és fényképet küldték nekünk:

"Kedves PentaCore Laboratorium,

Szeretnénk megköszönni nektek mind azt a támogatást és biztonságot amelyet tőletek kaptunk. A nálatok elvégzett, legelső magzati vizsgálatok megnyugtató eredményeit követően, most már biztosan állíthatom hogy a PANORAMA TESZT tökéletes! Íme a bizonyíték- K. Medárd 3800g -os tökéletes kisbabánk! KÖSZÖNJÜK!"

Mi is jó egészséget, sok boldogságot kívánunk az egész családnak!

Köszönjük a bizalmat, mi a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb tudásunkkal szolgáljuk a hozzánk fordulókat.  

 

 

Idén 2015. szeptember 10-12. között került megrendezésre Budapesten a Magyar Szülészeti – Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XIII. Nemzeti Kongresszusa, amely közel 900 részvevővel az egyik legnagyobb hazai tudományos kongresszus. A jeles eseménynek a Vigadó csodálatosan felújított épülete adott otthont. A konferencián igen sok és érdekes előadást hallgathattak meg az érdeklődők, amelyeken keresztül a legfrissebb szakmai információkhoz juthattak hozzá.

 

A PentaCore Laboratórium munkatársai is részt vettek az eseményen, hogy a Magyarországon csak pár hónapja elérhető, legújabb generációjú nem-invazív prenatális tesztet (Down-, Edwards-, Patau-kórok mellett további 10 féle kromoszóma rendellenesség szűrésére), a Panorama™ tesztet mutassák be a konferencia résztvevőinek. Kollégáink nagy örömmel válaszoltak a Panorama™ teszttel kapcsolatban felmerült kérdésekre.  Munkájukat az amerikai Natera cég Közép- és dél-kelet-európai képviselője, Dr. Costa Costides is segítette. Bűszkék vagyunk rá, hogy a a szakma jeles képviselői közül sokakat köszönthettünk standunknál, így Prof. Dr. Papp Zoltán, a Magyar Szülészeti – Nőgyógyászati Ultrahang Társaság alapító és tiszteletbeli elnöke, a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika szakmai vezetője és Prof. Dr. Ács Nándor, a Semmelweis Egyetem II.  sz. Szülészeti és Nőgyászati Klinikájának igazgatója, a kiállítás főszervezője is tiszteletét tette.

Folytatás a kattintás után.

"Megbízhatóság mindenek felett."

Ez a mottó és azok az eredmények, melyet a genetikai diagnosztikában a PentaCore Laboratórium elért hívták életre egyedülálló kezdeményezésünket, mely szerint pozitív PanoramaTM teszt eredmény esetén a PentaCore Laboratórium átmenetileg átvállalja a klinikai megerősítés szervezési és anyagi költségeit Magyarország vezető szülészeti magánklinikáján, a Papp Zoltán Professzor Úr vezette Maternity Magánklinikán (Budapest, Kútvölgyi út 4.). Az akció érvényes 2015. július 1-től határozatlan ideig.

Folytatás a kattintás után.

Szeretettel üdvözöljük a Panorama teszt blog oldalán, melyen az elkövetkezőkben szeretnénk Önökkel rendszeresen hasznos, fontos vagy egyszerűen csak érdekes információkat megosztani. A hírek szerkesztésénél elsősorban a várandóssággal illetve a laboratóriumi tesztekkel kapcsolatos témákat keresnénk, kitekintve a gyermekvállalás témájának ennél szélesebb körére is. Köszönettel vesszük témajavaslataikat vagy olyan kérdéseiket is emailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, melyek közérdeklődésre is számot tarthatnak, ezeket a jövőben folyamatosan megjelentetnénk.